Kampovanje u Grčkoj: Uspomene Koje će vam Ostati Zauvek

Last Updated on April 23, 2023 by Dalibor

Kampovanje u Grčkoj Uspomene Koje će vam Ostati Zauvek (1)

Grčka je jedna od najlepših destinacija za kampovanje u Evropi. Ova mediteranska zemlja pruža nezaboravna iskustva za kampere svih nivoa iskustva, sa bogatstvom različitih mesta za kampovanje koja nude spektakularne plaže, kristalno čisto more, tradicionalna sela i istorijske znamenitosti. Osim toga, Grčka je poznata po ukusnoj hrani i prijateljskim ljudima koji će učiniti da se osećate dobrodošlo i da vam pruže najbolju moguću uslugu. U nastavku ćemo predstaviti neka od najboljih mesta za kampovanje u Grčkoj.

 

Najbolja mesta za kampovanje u Grčkoj

  1. Kamping Kampi, Peloponez
  2. Kamping Armenistis, Halkidiki
  3. Kamping Vrachos Kastrakiou, Meteora
  4. Kamping Sikia, Sitonija
  5. Kamping Thines, Lefkada
  6. Kamping Drepanos, Igumenica
  7. Kamping Sarti Beach, Sitonija
  8. Kamping Pefkari, Tasos

 

Kamping Kampi, Peloponez

Kamping Kampi se nalazi na južnoj obali Peloponeza, oko 13 km južno od mesta Kalamata. Ovaj kamp je smešten u prelepom maslinjaku sa pogledom na more i idealno je mesto za kampovanje uz obalu. Kamp ima odlične sadržaje za kampere, uključujući tuševe sa toplom vodom, restoran i supermarket.

Peloponez

 

Kamping Armenistis, Halkidiki

Kamping Armenistis se nalazi na severoistočnoj obali poluostrva Halkidiki. Ovaj kamp je smešten u prelepom borovom šumarku i nudi širok izbor smeštaja za kampere, uključujući šatore, bungalove i apartmane. Kamp ima spektakularnu plažu sa kristalno čistim morem i obiljem aktivnosti na vodi.

Halkidiki

 

Kamping Vrachos Kastrakiou, Meteora

Kamping Vrachos Kastrakiou se nalazi u podnožju Meteora, poznatih stena i manastira koji se nalaze na UNESCO-voj listi svetske baštine. Kamp nudi prelepe poglede na stene i dolinu i idealan je za ljubitelje prirode i istorije. Kamp ima brojne sadržaje, uključujući igrališta za decu, restoran i besplatan Wi-Fi.

Meteora

 

Kamping Sikia, Sitonija

Kamping Sikia se nalazi na zapadnoj obali Sitonije, jednog od tri prsta Halkidikija. Ovaj kamp je smešten u prelepom borovom šumarku i nudi kampere mir i tišinu. Ovaj kamp je savršeno mesto za one koji žele da pobegnu od gradske gužve i da se opuste u prirodi. Kamping Sikia ima prelepu plažu sa kristalno čistim morem i brojnim aktivnostima na vodi, uključujući ronjenje i jedrenje na dasci. Kamp nudi veliki izbor smeštaja, uključujući šatore, bungalove i kućice na drvetu.

Sikia

 

Kamping Thines, Lefkada

Kamping Thines se nalazi na zapadnoj obali ostrva Lefkada, između plaža Agios Nikitas i Kathisma. Ovaj kamp je savršeno mesto za one koji vole da kampuju uz more i uživaju u neverovatnom pogledu na Jonsko more. Kamp nudi mnogo sadržaja za kampere, uključujući tuševe sa toplom vodom, restoran i supermarket.

Lefkada

 

Kamping Drepanos, Igumenica

Kamping Drepanos se nalazi na severozapadnoj obali Grčke, u blizini grada Igumenica. Ovaj kamp je smešten u prelepom zelenilu i ima spektakularnu plažu sa kristalno čistim morem. Kamp nudi veliki izbor smeštaja, uključujući šatore, bungalove i kamp prikolice. Kamp ima i mnogo sadržaja za kampere, uključujući tuševe sa toplom vodom, restoran i prodavnicu.

Igumenica

 

Kamping Sarti Beach, Sitonija

Kamping Sarti Beach se nalazi na istočnoj obali Sitonije i ima prelepu plažu sa kristalno čistim morem. Kamp nudi veliki izbor smeštaja, uključujući šatore, bungalove i kamp prikolice. Kamp ima mnogo sadržaja za kampere, uključujući tuševe sa toplom vodom, restoran i prodavnicu. Kamping Sarti Beach je takođe idealno mesto za one koji žele da istraže istorijske znamenitosti u blizini, kao što su drevni gradovi Toroni i Stagira.

Sitonija

 

Kamping Pefkari, Tasos

Kamping Pefkari se nalazi na južnoj obali ostrva Tasos, u blizini plaža Pefkari i Potos. Ovaj kamp je smešten u prelepom zelenilu i nudi predivan pogled na more. Kamp nudi veliki izbor smeštaja, uključujući šatore, bungalove i kamp prikolice. Kamp ima mnogo sadržaja za kampere, uključujući tuševe sa toplom vodom, restoran i prodavnicu.

Tasos

 

Kampovanje u Grčkoj je idealan način da se istraži lepota ove zemlje i uživa u prirodnim lepotama koje nudi. Od ostrva Jonskog mora do prelepih plaža Sitonije, Grčka ima mnoštvo destinacija za kampovanje koje će zadovoljiti potrebe svih ljubitelja prirode i avanture. Bez obzira da li želite da se opustite na plaži, istražujete antičke gradove ili se upustite u avanturu na planinama, Grčka ima sve što vam je potrebno za nezaboravan kamperski odmor.

Najbolja mesta za kampovanje u Grčkoj nude mir, tišinu i predivne pejzaže koji će vas ostaviti bez daha. Neki od kampova su smešteni u prelepim borovim šumama dok drugi pružaju neverovatne poglede na more. Svaki kamp ima svoje prednosti, ali sve destinacije dele jednu zajedničku karakteristiku – gostoprimstvo Grka i njihovu ljubav prema prirodi.

Nadamo se da smo vam pružili korisne informacije o kampovanju u Grčkoj. Ukoliko se odlučite da posetite neko od ovih mesta, budite sigurni da ćete se vratiti kući sa pregršt nezaboravnih uspomena i željom da se ponovo vratite u ovu predivnu zemlju. Grčka je mesto gde se spojila istorija, kultura i priroda, što čini njen kamperski doživljaj jedinstvenim. Zato ne propustite priliku da uživate u nezaboravnom kampovanju u Grčkoj.

Translate »